5 tips om te bepalen of babykleding echt biologisch is – Bébénca Organics

5 tips om te bepalen of babykleding echt biologisch is

Dus je hebt de eerste stap gezet en besloten dat je biologische kleding voor je baby wilt kopen. Of u deze beslissing nu hebt genomen op basis van de milieu-impact van conventioneel katoen of dat uw baby een gevoelige huid heeft, het kopen van biologische kleding heeft veel voordelen. Wanneer u begint met winkelen voor biologische kleding, kunnen de opties verwarrend zijn. Hoe weet je of de kleding biologisch is? Als ze biologisch op het etiket hebben, zijn ze dat ook werkelijk biologisch?

Vandaag delen we onze top 5 tips om te zien of kleding authentiek biologisch is. We hopen dat deze tips u gemoedsrust geven tijdens het winkelen.

1.) “Groen” en “Duurzaam” betekent niet biologisch

Naarmate duurzaam winkelen populairder wordt, proberen veel merken in te kopen in de trend en hun klanten aan te spreken. Het is je misschien opgevallen dat snelle modegiganten zoals H&M en Zara collecties uitbrengen die op de markt worden gebracht als groen en duurzaam. Het is belangrijk om te overwegen of greenwashing heeft plaatsgevonden door dit merk. Hoewel het positief is om stappen te ondernemen om kledingstukken duurzamer te maken, kunnen woorden als “groen” en “duurzaam” die gewoonlijk worden gebruikt om deze kledingstukken op de markt te brengen, misleidend zijn. Een merk kan aan de buitenkant milieuvriendelijk lijken, maar het is belangrijk om verder te kijken dan de producten die op de markt worden gebracht om te zien wat er in zit.

Het is belangrijk om te onthouden dat GOTS-gecertificeerde biologische kleding een aparte entiteit is en omdat het hele productieproces moet worden gecontroleerd, kunnen klanten er zeker van zijn dat ze van begin tot eind een echt, authentiek biologisch product kopen.

2.) Is het hele product biologisch?

Het is gebruikelijk dat babykleding wordt geadverteerd dat deze is gemaakt van biologisch katoen. Tenzij het product een GOTS-certificering heeft, is er echter geen garantie dat het product echt biologisch is.

GOTS zorgt ervoor dat de zaden vrij zijn van GGO’s, er geen schadelijke kleurstoffen worden gebruikt in het productieproces en dat arbeiders een leefbaar loon krijgen. Hoewel sommige bedrijven biologisch katoen hebben gebruikt, kan het niet worden bewezen, tenzij het een GOTS-label heeft.

3.) Is het een vertrouwd merk?

Is het bedrijf dat u tegenkomt een vertrouwd merk? Doe wat onderzoek naar het merk via sociale media, hun website en zelfs vrienden en familie. Zorg ervoor dat u de beoordelingen leest die mensen over de producten schrijven, dit zou u een beter idee moeten geven of het een bedrijf is dat u wilt ondersteunen.

4.) Prijspunt

Bij het kopen van biologische kleding is het belangrijk op te merken dat de prijs over het algemeen hoger is dan bij conventioneel katoen. Deze hogere prijs wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan zaken, zoals hogere oogstkosten, productiekosten, een kleinere vraag naar en markt voor biologisch katoen en certificeringskosten.

Als je merkt dat de babykleertjes een prijs hebben die “te mooi om waar te zijn” lijkt, is dat waarschijnlijk zo. De prijsstelling van gecertificeerde biologische producten weerspiegelt de strenge normen van de productie- en fabricageprocessen. Als je biologische kleding voor een heel lage prijs vindt, is het belangrijk om het merk te onderzoeken, of de producten gecertificeerd zijn, en recensies te lezen.

5.) Authenticiteit

De enige manier om te weten dat wat u koopt volledig biologisch is, is de GOTS-certificering. Het GOTS-label zorgt ervoor dat de kleding te vertrouwen is en dat er geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke toevoegingen in de stoffen. U kunt er ook gerust op zijn dat de hele creatiecyclus van het kledingstuk tot het klaar is om in de winkelrekken te liggen, aan hoge normen werd onderworpen. Een GOTS-label is de beste manier om te weten dat wat u koopt een authentiek biologisch kledingstuk is.

Als je op zoek bent naar biologische babykleding die betaalbaar en trendy is en GOTS-gecertificeerd is, dan is Bebenca Organics wellicht de juiste keuze voor jou en je baby. Onze babyproducten zijn veilig voor de babyhuid, bevatten geen schadelijke kleurstoffen en worden verzonden in milieuvriendelijke verpakkingen. Shop onze producten hier!

Bronnen

https://www.global-standard.org/the-standard

https://www.thebalancesmb.com/when-is-organic-really-organic-2538312

https://www.thebalancesmb.com/when-is-organic-really-organic-2538312

Omslagfoto: https://www.mirror.co.uk/lifestyle/family/mum-shares-laundry-trick-baby-12753699

Foto van mama’s praten: https://www.yummymummyclub.ca/family/mummy/20130903/what-makes-a-good-mom

Foto van kwaliteit boven kwantiteit: https://slowyourhome.com/q-for-qualit/

Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babywearingballet
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart