Waarom is biologisch katoen duur? – Bébénca Organics

Waarom is biologisch katoen duur?

Als je ooit biologisch katoen en niet-biologisch katoen hebt vergeleken, heb je waarschijnlijk de verschillen tussen de twee opgemerkt. Conventioneel katoen (niet-biologisch) wordt verbouwd met GGO-zaden en gebruikt pesticiden en insecticiden. Naast een hoog energie- en waterverbruik worden vaak ook giftige chemicaliën gebruikt in de verwerkings- en verffasen. Anderzijds zorgt grondig geaccrediteerd biologisch katoen (GOTS) voor een verantwoord proces van zaadje tot kledingstuk. Biokatoen heeft vaak een hoger prijskaartje. Dus waarom kosten biologische katoenproducten meer dan niet-biologische producten? Hier zijn de vijf belangrijkste redenen:

Oogstkosten

– Bij het verbouwen van biologisch katoen moeten onkruid en insecten nog steeds worden verzorgd zonder schadelijke chemicaliën. Methoden die door biologische boeren worden gebruikt, zijn duurder dan het gebruik van chemicaliën zoals conventionele katoenboeren.

– Voor biologisch katoen is meer vuil nodig dan voor conventioneel katoen

– Biologisch katoen wordt meestal met de hand geplukt, niet met de machine. Dit kost meer tijd en meer geld.

Productiekosten

– GOTS-gecertificeerd biologisch katoen maakt gebruik van niet-giftige kleurstoffen of natuurlijke kleurstoffen die duurder zijn dan kleurstoffen die worden gebruikt met conventioneel katoen.

– Het is duurder om biologisch katoen schoon te maken.

Kleinere markt / vraag

– Hoewel het in populariteit toeneemt, heeft biologisch katoen een veel kleinere markt dan conventionele inhoud. Dit resulteert in een meer tijdrovend en duurder proces.

Werknemers een leefbaar loon betalen

Twee arbeiders die kleding van Bébénca Organics maakten

– Bij conventioneel katoen worden veel arbeiders onderbetaald om kosten te besparen en de kosten laag te houden.

– GOTS-gecertificeerd biologisch katoen zorgt ervoor dat alle werknemers eerlijk worden gecompenseerd gedurende het hele proces en eerlijke arbeidsomstandigheden hebben.

Certificeringskosten

– Het testen op compliance en certificeringskosten door GOTS is duur.

– Certificeringen moeten elk jaar worden vernieuwd.

De iets hogere kosten van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen komen neer op de hogere kosten om de kledingstukken te produceren. Volgens IntracenGOTS-gecertificeerde biologische katoenproducten zijn gemiddeld 20-30% duurder dan conventionele katoen. Als u de voorkeur geeft aan een product dat niet alleen veilig is, maar ook het milieu beschermt en ethische kledingproductie ondersteunt, dan is het kopen van biologisch katoen wellicht de juiste keuze voor u.

Alle producten van Bébénca Organics zijn alleen gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen met veilige processen en kleurstoffen. Omdat ze biologisch zijn gecertificeerd, zijn ze niet zo goedkoop als conventionele babykleding. We zijn er echter trots op dat we u tegen een zeer betaalbare prijs kunnen aanbieden. U kunt bij onze producten winkelen hier.

Bronnen:

Omslagfoto door: Remei AG

https://www.aestheticstories.com/cotton-vs-organic-cotton/

https://barnhardtcotton.net/blog/what-is-organic-cotton-organic-cotton-facts-you-need-to-know/

https://www.cottonique.com/blogs/blog/7179924-de-hoge-kosten-van-organische-kleding

https://www.intracen.org/The-organic-cotton-market/

Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babywearingballet
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart