Wat u wel en niet moet doen bij het kopen van babykleding – Bébénca Organics

Wat u wel en niet moet doen bij het kopen van babykleding

Kleine sokken, schoenen, broeken, onesies … is er iets leukers dan babykleertjes? Of je nu winkelt voor je eigen baby of voor die van iemand anders, alle opties die er zijn, kunnen overweldigend aanvoelen. Van onesies met rits en onesies met drukknopen tot alle verschillende stofopties, er zijn zoveel kleding voor ons beschikbaar met een klik op de knop dat het moeilijk kan zijn om te weten wat de beste keuze is voor baby’s. Vandaag delen we onze beste tips voor en welke fouten je moet vermijden bij het kopen van babykleding.

Snap Rompertjes

Volgens Munchkin zal een baby in het eerste levensjaar ongeveer 2.000 luiers doormaken. Dat zijn veel luierwissels! Om deze wijzigingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken, raden we aan om te kiezen voor onesies met rits in plaats van onesies met drukknopen. Veel onesies hebben nu twee ritsen om het verschonen van luiers nog sneller te laten verlopen. Het kiezen van onesies met ritssluiting betekent ook dat je niet hoeft te rommelen om alle drukknopen bij elkaar te krijgen tijdens het wisselen van luier om middernacht.

Etiketten op de nek

De huid van baby’s is extreem gevoelig. Het is belangrijk om kleding met labels aan de binnenkant van de nek te vermijden, omdat dit krassend en oncomfortabel kan zijn voor de baby. De kleding van Bébénca Organics heeft bedrukte labels in plaats van jeukende hangende tags.

Kleine nekopeningen

Het wordt aanbevolen om je baby in lichte, ademende laagjes te kleden om warm te blijven. Een ding om op te letten is kleding met kleine nekopeningen. Het kan niet alleen lastig zijn om uw baby kleding aan te kleden met kleine gaatjes in de nek, het kan ook beperkend en ongemakkelijk aanvoelen voor de baby. Kies kleding met voldoende maat nekopeningen voor optimaal comfort. De foto hierboven toont een baby in een romper met envelophals die voldoende ruimte biedt voor de baby om de nek en die ook gemakkelijk te verwijderen en aan te trekken is.

Trekkoorden en kleine stukjes

Trekkoorden in broeken of hoodies zijn een groot verstikkingsgevaar voor baby’s. Het is ook belangrijk om kleding met kleine knopen of stukjes te vermijden, omdat deze eraf kunnen vallen en ook verstikkingsgevaar kunnen opleveren.

Glitter en pailletten

Als je een dochtertje krijgt, ben je misschien opgewonden om alle glitter- en lovertjeskleding te kopen die je te zien krijgt. Hoewel deze vrouwelijke kleding met stroken schattig is, zijn ze meestal niet het meest comfortabel voor baby’s. Glitter kan de huid afwrijven en irriteren en pailletten kunnen krassend en oncomfortabel zijn voor baby’s. Om deze kledingkiezer te stillen, raden we aan om kleding te kiezen die is gemaakt van natuurlijke vezels met vrouwelijke, grillige prints.

Synthetische of gemengde stof

Volgens The Robin Report bevat 60% van de kleding die tegenwoordig verkrijgbaar is polyester. Polyester is een synthetische stof die is gemaakt met petroleum, lucht en water. Het is belangrijk om deze stof niet voor baby’s te kiezen, omdat het niet ademend is en vanwege het lange productieproces met een veelvoud aan verschillende chemicaliën, is het niet goed voor de gevoelige huid. Andere stoffen die u moet vermijden, zijn onder meer rayon, spandex en acryl.

GOTS-gecertificeerd biologisch katoen is de beste stofkeuze voor baby’s. Met een authentiek GOTS-label weet u zeker dat de volledige textielketen wordt bewaakt. Bij de productie van biologisch katoen worden ook geen agressieve chemicaliën of GGO’s gebruikt.

Groengewassen kledingstukken

Naarmate mensen proberen over te schakelen op duurzamer inkopen, zullen bedrijven hun producten eerder greenwashen. Veel fastfashion-retailers hebben de afgelopen jaren hun merken greenwashed in een poging om meer bewuste shoppers aan te spreken.

Tenzij een bedrijf volledig transparant is over hun hele productiecyclus en de referenties heeft om het te bewijzen (zoals een GOTS-logo hierboven weergegeven), kunnen ze niet worden vertrouwd als een duurzaam en milieuvriendelijk merk. Als een bedrijf een “groene kledinglijn” lanceert, betekent dit niet dat hun merk duurzaam of groen is. Het is belangrijk om producten te kopen die zijn gemaakt door mensen die een leefbaar loon ontvingen en eerlijke arbeidsomstandigheden hadden.

Het is ook belangrijk om te onderzoeken welke stoffen het beste zijn voor de babyhuid. Bamboe is een stof die gewoonlijk groengewassen wordt, maar vanwege het langdurige chemische proces bij het maken van de stof is het niet de veiligste keuze voor baby’s. Zoek bewuste merken om van te kopen die de gegevens hebben om hun beweringen te staven.

Niet CPSC-compatibel

CPSC staat voor Consumer Product Safety Commission. De commissie zorgt ervoor dat bedrijven zich aan de gestelde regels houden, met name gericht op de veiligheid van producten. Kleding in de VS moet ook een permanent bevestigd label hebben dat aangeeft dat de fabrikant aan deze regels voldoet.

Het komt neer op

Probeer bij het kopen van babykleding producten te kopen die zo veilig mogelijk zijn voor de kinderhuid, zoals GOTS-gecertificeerde biologische katoenproducten. We bieden een reeks unisex-kleding die geen schadelijke chemicaliën en geen zware metalen bevat. Biologisch katoen komt het meest overeen met de natuurlijke huid van een baby. U kunt onze collectie shoppen hier.

Bronnen:

https://www.therobinreport.com/preference-for-polyester-may-make-fast-fashion-brands-vulnerable/#:~:text=What’s%20in%20a%20Thread%3F,of%20production%2C% 20gebruik% 20en% 20verwijdering.

https://www.bebencaorganics.com/blogs/latest/bamboo-vs-cotton

https://blog.craftybase.com/2018/03/30/cpsc-compliance-and-your-handmade-shop/

Foto’s

Omslagfoto: https://www.andsephoto/future-mom-holds-baby-clothing-gm1093295278-293407915

Nekopening: https://www.babu.co.nz/ever-wondered-why-baby-clothes-have-an-envelope-neck/

Glitter tutu: https://www.tinyhanger.com/petite-hailey-daisy-sparkle-baby-tutu-dress.html?id=39509496&quantity=1

GOTS: https://global-standard.org/news/gots-labelling-trademark-protection

Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babywearingballet
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart