Hoe kies je een verloskundige uit?

Je wordt moeder. Een spannende tijd breekt aan. Gaat het wel goed met je baby in je buik? Welke spullen moet je aanschaffen? Hoe ga je het doen met de opvoeding? Het zijn allemaal vragen die je in hoofd spoken. Het is veel en bij ouderschap komt veel bij kijken. Het is verstandig om een verloskundige uit te kiezen waar je mee klikt, waar jij je prettig bij voelt. Daarnaast heb je verschillende soorten verloskundige: wijk verloskundige en de verloskundige in het ziekenhuis. De verloskundige in Den Haag kunnen je bijstaan en begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Wat is het verschil tussen een wijk verloskundige en een ziekenhuis verloskundige?

Als je zwanger bent ga je vaak als eerst op zoek naar een verloskundige in de buurt. Mits je natuurlijk een normale zwangerschap hebt. Als je eerder zwanger bent geweest en toen is hieruit gebleken dat je per direct zorg nodig hebt, dan ga je naar het ziekenhuis. Met een wijk verloskundigen bouw je een band op. Je adviseren en ondersteunen je tijdens je zwangerschap. Ze controleren de baby, maar vragen ook hoe het met jou gaat. Een ziekenhuis verloskundige, ook wel klinische verloskundige, ziet de zwangere vrouw meestal niet vanaf de eerste controle. Zij maken jouw zwangerschap minder mee.

Hoe kan een verloskundige jou bijstaan

De verloskundige staan jou bij als je zwanger wilt worden. Vanaf het prille begin tot na de bevalling staan ze je vaak bij. Ook als je alleen vragen hebt hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunt raken, staan ze vaak voor je open. Zij is eigenlijk het eerste aanspreekpunt voor al je vragen. Het is namelijk van groot belang dat je een goede leefstijl hanteert tijdens je zwangerschap, dat je gezond eet, blijft bewegen en genoeg slaapt. De verloskundige in Rijswijk en de verloskundige in Wateringen helpen je hier graag verder bij. Persoonlijk advies valt binnen de zorg die zij aanbieden.

Wat mag je van een verloskundige verwachten tijdens de kraamtijd?

De kraamzorg start direct na de geboorte. De kraamverzorgster is eigenlijk vanaf het eerste moment om je te begeleiden als ouder. Het doel van de kraamzorg is: je baby zelfstandig te verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Maar vooral, genieten van je kindje.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babywearingballet
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart