Kinderopvang: welke eisen stel je?

Het is zover. Je zoekt een kinderopvang voor je kind, omdat je weer gaat werken. Bij je keuze voor een crèche kijk je natuurlijk naar de bereikbaarheid ten opzichte van je huis en je werk. Daarnaast ben je uiteraard op zoek naar een plek waar je kind veilig en op hygiënische wijze wordt opgevangen door aardige begeleiders. Minstens zo belangrijk is bovendien dat er genoeg tijd en ruimte is voor je kind om zich goed te ontwikkelen.

Elk kind heeft op de crèche zijn eigen tempo

Elk kind is een uniek wezen dat begeleiding nodig heeft die bij hem of haar past. Daarom zorgt een betrouwbare kinderopvang ervoor dat de pedagogisch medewerkers goed kijken naar het ontwikkeltempo van elk kind. Met cognitieve opdrachten, zoals puzzelen of sorteren, maar ook met activiteiten op gebied van taal, muziek en gym worden allerlei belangrijke vaardigheden gestimuleerd. Zoek je bijvoorbeeld een kinderopvang in Den Haag voor je peuter, dreumes of baby, dan is het verstandig om te kiezen voor een crèche waar de groepen klein zijn, zodat je kind veel extra aandacht kan krijgen.

Bso en sociaal-emotionele ontwikkeling

Ook als je kinderen al schoolgaand zijn, dan is het belangrijk om een buitenschoolse opvang te kiezen waar kinderontwikkeling centraal staat. Zo zijn samenwerking met andere kinderen, het ontwikkelen van zelfredzaamheid en huiswerkbegeleiding belangrijk op veel bso’s. Om goed voorbereid te zijn op het leven als volwassene, is het noodzakelijk dat je als kind leert om te overleggen met elkaar. Wens je voor je kind een bso in Den Haag die op dit gebied iets extra’s doet, vraag dan of er gewerkt wordt met een beloningssysteem. Kinderen verdienen dan bijvoorbeeld een kraal als ze een ander helpen of positief gedrag laten zien. Bij voldoende kralen mag er aan het eind van de week een leuke beloning worden uitgekozen.

Samenwerking tussen kinderopvang en ouders

Met een positieve benadering en een beloningssysteem zorgt een goede bso in Den Haag voor een fijne sfeer. Als je kind zich op zijn gemak voelt bij de kinderopvang in Den Haag en weet dat hij gezien wordt, dan ontwikkelt hij zich bovendien sneller. De pedagogisch medewerkers kijken met behulp van observatietechnieken welke vaardigheden je kind nog wat beter onder de knie moet krijgen en houden je hiervan op de hoogte. Via overleg met de ouders word je dus zelf ook betrokken bij de ontwikkelingsdoelen van je kind. Zo zorgen beide partijen samen voor de beste toekomst van je zoon of dochter.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babywearingballet
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart