Top 5 redenen waarom biologisch katoen beter is voor baby’s – Bébénca Organics

Top 5 redenen waarom biologisch katoen beter is voor baby’s

Elke ouder wil het beste voor zijn baby, maar is biologische kleding echt nodig voor je baby? Hier is een poging om het antwoord te vereenvoudigen tot de vijf belangrijkste redenen. Deze redenen waren ook erg behulpzaam bij het verwoorden van de visie en filosofie van mijn biologische babykledingmerk Bébénca Organics.

Het is belangrijk om eerst een overzicht te krijgen van wat er mis is met niet-biologisch of conventioneel katoen.

Wat is er mis met niet-biologisch, conventioneel katoen?

Niet-biologische landbouwpraktijken schaden mens en milieu

Conventioneel katoen wordt verbouwd met GMO-zaden (genetisch gemodificeerde organismen), insecticiden, pesticiden die mens en milieu vergiftigen. 77 miljoen landarbeiders lijden onder pesticidenvergiftiging.

Conventioneel geteeld katoengewas heeft een hoog energie- en waterverbruik. De bodemkwaliteit wordt aangetast door niet-biologische landbouwmethoden. Bij conventionele landbouwpraktijken komt er meer CO2 vrij in de atmosfeer.

Het gebruik van schadelijke chemicaliën zonder controle veroorzaakt gevaar voor de gezondheid en het milieu

Tijdens het productieproces van de kleding wordt op grote schaal gebruik gemaakt van schadelijke giftige chemicaliën tijdens het wassen, verven en bedrukken waarvan bekend is dat ze allergieën, huiduitslag en ademhalingsproblemen veroorzaken. Tests hebben aangetoond dat deze chemicaliën door de huid kunnen worden opgenomen. Baby’s zijn het meest kwetsbaar voor dergelijke blootstelling aan chemicaliën.

Zonder enige verplichte controle hebben deze chemicaliën de waterwegen vervuild, die weer in ons leven terechtkomen met gevaarlijke en hormoonverstorende chemicaliën. Arbeid wordt meestal uitgebuit omdat het einddoel meestal massaproductie is die snel en goedkoop is.

Wat is GOTS?

GOTS-logoDe wereldwijde norm voor biologische textiel (GOTS) is een standaard voor biologisch in de textielindustrie, wereldwijd erkend en vertrouwd. Het zorgt voor een sociaal en ecologisch verantwoord productieproces door middel van strikte voorschriften en inspecties in de hele toeleveringsketen van een product. Het logo dient als een vertrouwde en geloofwaardige verzekering voor de consument. GOTS-logo met het licentienummer op een product is een teken van een end-to-end authentiek en echt biologisch product. Het is een goede gewoonte om het licentienummer op het logo of de QR-code op het GOTS-database.

Waarom is biologisch katoen beter voor baby’s?

De top 5 redenen:

1: Veilig voor de babyhuid

De babyhuid is erg gevoelig en absorberend in de ontwikkelingsfase. Omdat hun huid poreuzer is dan die van volwassenen, absorbeert het meer van alles waarmee het in contact komt, inclusief de agressieve chemicaliën uit de kleding. Biologische kleding gecertificeerd door GOTS doorloopt een streng proces dat het gebruik van chemicaliën op het biologische product reguleert. Er worden geen schadelijke kankerverwekkende chemicaliën gebruikt op GOTS-gecertificeerde producten. Bij verrassingsinspecties worden de verwerkingseenheden aangesproken. Biologisch katoen beschermt en verzorgt de tere babyhuid.

Katoen is een natuurlijke vezel met zachte, natuurlijke en ademende eigenschappen. Biologisch katoen komt het meest overeen met de biologische huid van de baby omdat het de natuurlijke eigenschappen van de katoenvezel behoudt. Het is de bescherming van de natuur voor de zich ontwikkelende huid van de baby

2: Gemoedsrust voor een betaalbare prijs

Vanwege biologische methoden en materialen, eerlijke lonen en inspecties, is de gecertificeerde biologische kleding misschien net iets duurder maar betaalbaar als je koopt bij een verantwoord merk biologische kleding. Het is zeker waar voor uw geld voor alle voordelen die het GOTS-gecertificeerde biologische product biedt. De strenge norm en inspecties in de hele toeleveringsketen bieden de ouders gemoedsrust, wetende dat GOTS heeft gezorgd voor de integriteit van de biologische processen en materialen, vanaf de boerderij tot het moment dat deze bij u binnenkomen.

3: Beschermt het milieu (lucht, water en bodem)

Biologische katoenteeltmethoden zijn veilig voor het milieu. Het verbruikt minder energie en water. De bodem wordt gezond gehouden en is daardoor voor langere tijd vruchtbaar. De landbouwmethoden houden koolstofdioxide vast in de bodem. Biologische katoenteelt produceert 94% minder uitstoot van broeikasgassen. Strenge voorschriften van GOTS verbieden gevaarlijke chemicaliën en verplichten verwerkingseenheden om al het afvalwater te behandelen om de watervoorraden te beschermen.

4: Sociale, gezondheids- en economische voordelen voor de boeren en fabrieksarbeiders

Boeren genieten een veel betere gezondheid door het verbod op giftige pesticiden in de biologische katoenteelt. Doordat de boeren bewaarde zaden gebruiken in plaats van ggo, zitten ze niet vast aan contracten. Dit geeft hen de vrijheid om naast katoen voedsel te verbouwen om hun gezin te voeden. Betere teeltcycli leveren een beter inkomen op. Fabrieksarbeiders hebben betere arbeidsomstandigheden met eerlijke lonen. Er is geen kinderarbeid of dwangarbeid volgens GOTS-normen.

5: Helpt bewustwording te creëren en de koers van de kledingindustrie te veranderen

Door over te schakelen op GOTS-gecertificeerde biologische kleding, verkleinen we onze ecologische voetafdruk en tonen we onze steun voor ons milieu, onze gezondheid en sociale kwesties. We vormen een grotere gemeenschap van bewuste en bewuste consumenten die erom geeft en het belang van het juiste doen. Door het groeiende bewustzijn bij de consument ontstaat er vraag en behoefte aan bewustere kledingontwerpers en -fabrikanten. Meer verantwoorde kledingbedrijven kunnen onze klimaatveranderingscrisis afwenden en garanderen een betere toekomst voor onze kinderen en onze planeet.

Met alle beschikbare onderzoeken en statistieken over de schade die conventioneel katoen aan de gezondheid van de baby en ons milieu veroorzaakt, is gecertificeerde biologische kleding duidelijk de beste keuze – gezien de verstrekkende voordelen voor de baby, ons milieu en de werknemers. Het is alleen onze gezamenlijke inspanning om ons steentje bij te dragen om de toekomst van onze kinderen echt veilig te stellen.

Referenties

http://aboutorganiccotton.org/

https://www.ecochoices.com/1/cotton_statistics.html

https://www.global-standard.org/the-standard/general-description.html

http://textileexchange.org/wp-content/uploads/2017/06/Textile-Exchange_Quick-Guide-To-Organic-Cotton_2017.pdf

Source link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Babywearingballet
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0